Chat with us, powered by LiveChat

5 tips voor een gouden vondst in de kringloopwinkel

Op 7 oktober is het feest bij ruim 150 kringloopwinkels in Nederland, want de eerste zaterdag van oktober is Nationale Kringloopdag (NKD). Met deze dag willen de winkels het hergebruik van producten bevorderen. Daar staan we helemaal achter! Iedere winkel viert het op zijn eigen manier, meestal met hapjes, drankjes, een lekker muziekje en activiteiten. Hét moment om eens langs te gaan. Om jouw bezoek nog waardevoller te maken hebben we 5 tips op een rijtje gezet. 

Bekijk echt álles 

Kringloopwinkels zijn vaak vol en alle spullen staan dicht op elkaar. Laten we eerlijk zijn, een groot gedeelte van de spullen is gewoon troep. Het is de kunst om juist de pareltjes te vinden tussen die enorme hoeveelheid spullen. Dit betekent dat je grondig te werk moet gaan. Een hoek overslaan omdat de sfeer je niet aanstaat is geen slim idee. Op die lelijke houten kasten kan een fantastische accessoire staan en tussen die oude banken vind je misschien wel dé perfecte salontafel. Neem daarom de tijd en bekijk echt alles.

Zoek niet het perfecte item, maar de perfecte combinatie 

Ben je op zoek naar de perfecte kast? Grote kans dat je deze niet meteen tegenkomt bij de kringloopwinkel. Met het perfecte item in je hoofd beperk je jezelf enorm. Bedenk daarom in welke stijl of sfeer jij je huis of kantoor wil inrichten. Welke items passen daarbij? Misschien staat die ene vaas fantastisch op het kastje van oma, terwijl je de vaas op zichzelf niet heel speciaal vindt.

Denk een stap vooruit 

Spullen uit de kringloopwinkel gaan je het meeste opleveren als je er zelf ook nog wat energie en tijd in wil steken. Een oud tv-meubel wit schilderen geeft bijvoorbeeld al een heel ander effect. Of wat denk je van een nieuwe stoffering voor die versleten fauteuil? Als je met die bril op naar de spullen in de kringloopwinkel kijkt zie je ineens veel meer mogelijkheden!

Stap uit je comfortzone 

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar stap eens uit je comfortzone! Veel mensen zijn gewend om altijd naar dezelfde soort spullen te kijken. Waarschijnlijk heb je een voorkeur voor bepaalde kleuren en vormen en alles wat daar vanaf wijkt is geen optie. Probeer met een open mind de kringloopwinkel in te lopen en mogelijkheden te zien in ander soort spullen. Dat in eerste instantie vreemde kastje of aparte kleur bank wordt misschien wel je favoriete eyecatcher in je woonkamer.

Ga regelmatig naar de kringloopwinkel 

Die gouden vondst in de kringloopwinkel heeft soms wat meer tijd nodig. Probeer daarom niet geforceerd in je eerste bezoek het beste item mee naar huis te nemen. Is er vandaag niets wat de moeite waard is? Dan probeer je het de volgende keer nog eens. Een kringloopwinkel krijgt constant nieuwe items binnen, dus de kans op die gouden vondst is een stuk groter als je regelmatig binnenstapt.

Meer tips lezen over slim omgaan met je spullen? Houd ons blog dan zeker in de gaten!

5 tips voor een gouden vondst in de kringloopwinkel
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.