Chat with us, powered by LiveChat

5 tips voor klein wonen

Heb je een kleine woning? Met onze 5 slimme tips voor klein wonen haal je meer uit de beschikbare ruimte. Lees hieronder snel verder!

Tip #1 Maak gebruik van het licht

Wist je dat lichtinval ervoor kan zorgen dat een ruimte groter lijkt? Naast natuurlijke lichtinval is ook het gebruik van lichte kleuren aan te raden. Kies bijvoorbeeld voor witte muren en een lichte vloer. Met accessoires zoals kussens, bloemen en vloerkleden geef je vervolgens de woning een warme uitstraling.

Tip #2 Benut de hoogte

Ons klein wonen idee nummer 2: maak gebruik van de hoogte. Kies bijvoorbeeld voor planken boven de keuken om spullen neer te zetten, of een hoge wandkast met verschillende ruimtes om spullen in te plaatsen. 

Tip #3 Opbergen

In een kleine woning wil je rondslingerende spullen voorkomen. Daarnaast is het slim om eens na te denken over het opbergen van spullen die je niet vaak gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan kerstspullen, tuingereedschap, skispullen of koffers. Deze items zijn waardevol en wil je niet weggooien, maar nemen wel relatief veel plek in huis in. Een slimme oplossing is een kleine externe opslagruimte, zodat je spullen veilig zijn opgeborgen maar je wel altijd bij je spullen kan wanneer nodig.

Tip #4 Ontspullen

Naast slim opbergen is het ook aan te raden om eens te kijken of je alle spullen in huis wel nodig hebt. Dit noemen we ontspullen! We hebben er zelfs een handige ontspullen checklist voor gemaakt, waarbij je in 30 dagen de ontspullen challenge aangaat. Je gaat dan iedere dag een bepaalde ‘categorie’ in huis aanpakken en kijken of je alles moet bewaren of niet. Van de boekencollectie tot de voorraadkast en van spullen van vroeger tot versleten items. En minder spullen is automatisch meer ruimte in je kleine woning!

Tip #5 Kies voor slimme meubels

Multifunctioneel is het toverwoord voor kleine woningen. Kies voor meubels die voor meerdere doeleinden geschikt zijn. Kies bijvoorbeeld voor een inklapbare eettafel die ook uit te breiden is tot bureau, een bed met opslagruimte eronder of een bank die ook uit te klappen is naar een slaapbank.

5 tips voor klein wonen
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.