Chat with us, powered by LiveChat

Aanhanger regels – waar moet je op letten?

Ga je spullen naar een opslagruimte verhuizen? Een auto heeft in de meeste gevallen maar plek voor een aantal verhuisdozen. Een praktische oplossing is het huren van een aanhanger. Maar wist je dat er bepaalde aanhanger regels zijn waar je aan moet voldoen? We zetten ze voor je op een rijtje.

Regels aanhanger rijden: welk rijbewijs?

Veel regels zijn afhankelijk van de combinatie tussen het lege gewicht en het laadvermogen. Hieronder hebben we de aanhanger regels voor het reguliere autorijbewijs (rijbewijs B) op een rijtje gezet:

  • Aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht plus het maximale laadvermogen).
  • Aanhanger van meer dan 750 kilo, wanneer de auto en de aanhanger samen niet boven de 3500 kilo uitkomen.

Wanneer je een rijbewijs B+ of een rijbewijs BE hebt, gelden er andere aanhanger regels. Zo mag je met een rijbewijs B+ iedere aanhanger trekken, mits het totale gewicht van de auto en de aanhanger niet boven de 4250 kilo uitkomt. Met een rijbewijs BE mag je een aanhanger trekken van maximaal 3500 kilo.

Aanhanger regels: snelheid, lading en kenteken

Naast het rijbewijs zijn er nog een andere regels waar je rekening mee moet houden bij het rijden met een aanhanger:

  • De maximumsnelheid op snelwegen is 90 kilometer per uur (onder de 3500 kilo). Boven de 3500 kilo is dit 80 kilometer per uur. Binnen de bebouwde kom is dit 50 kilometer per uur.
  • De lading van de aanhanger moet goed worden afgedekt, zodat er geen gevaar of hinder kan ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor aanhangernetten, spanbanden of dekkleden.
  • De aanhanger moet daarnaast voorzien zijn van een wit kenteken. Dit mag geen geschreven bordje zijn, maar is een  kentekenplaat die je officieel moet aanvragen. Doe je dit niet? Dan loop je het risico op een boete, ook al gaat het maar om één verhuisdag. Je moet zelf de witte kentekenplaat regelen, dit kan een verhuurbedrijf niet.

Aanhanger huren bij Extrabox

Bij Extrabox ben je niet alleen aan het juiste adres voor een opslagruimte, maar ook voor het huren van een aanhanger. Zo bieden we een complete oplossing voor al jouw spullen! Wanneer je een opslagruimte huurt, mag je altijd gratis gebruik maken van onze aanhangers om je spullen te vervoeren. Huur je geen opslagruimte bij Extrabox? Dan betaal je voor deze service, namelijk € 25 voor een halve dag en € 50 voor een hele dag.

Aanhanger regels – waar moet je op letten?
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.