Chat with us, powered by LiveChat

De Extrabox ontspullen challenge – doe jij mee? Checklist deel I

Ontspullen is voor veel mensen lastig. Maar een opgeruimd huis (en hoofd!) heeft vele voordelen. We helpen je bij Extrabox een handje, met onze ontspullen challenge. Een uitdaging van 30 dagen, doe jij ook mee? We vertellen je hieronder alles over de opdrachten.

Ontspullen tips

Ontspullen werkt het beste wanneer je een doel voor ogen hebt. En daar gaan we je gedurende 30 dagen, elke dag bij helpen! Hiervoor hebben we een handige checklist gemaakt. Zo kan je gemakkelijk je ontspullen challenge voortgang bijhouden. Vandaag lees je alles over challenge 1 tot en met 15.

Dag #1 - Challenge: Boekencollectie ☑

Boeken nemen veel ruimte in huis in. En wees eerlijk, ga je echt die cursus Spaans nog doen die al 5 jaar in de kast ligt? Vergeet ook je oude studieboeken niet. Leg ze allemaal bij elkaar en maak een selectie.

Dag #2  - Challenge: Kledingkast ☑

Iedereen kent het wel: een kledingkast vol, maar nooit iets om aan te trekken. Heb je kleding al een jaar niet aangehad? Ontspullen maar!

Dag #3 – Challenge: Administratie ☑

Een bonnetje van een trui van jaren geleden? Of een gebruiksaanwijzing van een product wat je zelfs niet meer in huis hebt. Met het opruimen van administratie zal je een grote slag slaan.

Dag #4 – Challenge: Rommel lade ☑

Iedereen heeft er wel een in huis: een rommel lade met alle ‘overige’ spullen. Tijd om deze vandaag aan te pakken, op dag 4 van de ontspullen challenge.

Dag #5 – Challenge: Souvenirs ☑

Op vakantie leek het zo leuk, maar thuis is dat magneetje uit Spanje of het potje zand uit Thailand toch iets minder nuttig.

Dag #6 – Challenge: Accessoires ☑

Een tasje wat niet meer goed sluit? Een incomplete set oorbellen? Ook met het ontspullen van accessoires bereik je een hoop.

Dag #7 – Challenge: Seizoenspullen ☑

Wintersport spullen, een surfboard, of tuingereedschap: zonde om weg te gooien, maar je gebruikt ze weinig en ze nemen veel plek in. Kies in dit geval voor een kleine externe opslagruimte om deze spullen te bewaren.

Dag #8 – Challenge: Voorraadkast keuken ☑

Kijk eens kritisch naar je voorraadkast. Staan er kruiden in die je nog nooit gebruikt hebt? Bakmixen die al een jaar over de datum zijn? Tijd om te ontspullen!

Dag #9 – Challenge: Keukengerei ☑

Naast de voorraadkast moet ook het keukengerei eraan geloven. Hoe vaak komt die poffertjespan uit het kerstpakket van jaren terug nu eigenlijk uit de kast?

Dag #10 – Challenge: Elektronica ☑

De ontspullen tip voor dag 10: tijd om je elektronica eens goed uit te zoeken. Waar horen al die rondslingerende kabels nu eigenlijk bij? En werkt alles nog?

Dag #11 – Challenge: Spullen van vroeger ☑

Vandaag is misschien een lastige dag. Oude knuffels, speelgoed, tekeningen: ze hebben vaak emotionele waarde – maar hoe vaak kijk je er nu echt nog naar om? 

Dag #12 – Challenge: Verzorgingsspullen ☑

Crèmes, deodorant, make-up: ook deze verzorgingsspullen hebben een bewaardatum. Gooi oude producten of items die je niet meer gebruikt vandaag weg.

Dag #13 – Challenge: Cd’s en dvd’s ☑

In de tijd van Spotify, Netflix, en interactieve TV zal je weinig gebruik maken van oude cd’s of dvd’s. Tijd om ook deze op te ruimen!

Dag #14 – Challenge: Cadeaukaarten en vouchers ☑

Iedereen heeft er wel een paar ergens in een lade liggen: cadeaukaarten. Bekijk welke nog geldig zijn en gooi de verlopen vouchers direct weg.

Dag #15 – Challenge: Schoenen ☑

Nooit genoeg schoenen? Er staan waarschijnlijk een behoorlijk aantal paar in huis die je nooit meer draagt, omdat ze versleten of simpelweg niet meer mooi zijn. De challenge op dag 15 is dan ook om een selectie te maken van je schoenen.

Bekijk hier de Extrabox ontspullen challenge Deel II

De Extrabox ontspullen challenge – doe jij mee? Checklist deel I
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.