Chat with us, powered by LiveChat

De Extrabox ontspullen challenge – doe jij mee? Checklist deel II.

Eerder lieten we je al kennis maken met deel I van onze Extrabox ontspullen challenge. Vandaag is het tijd voor deel II, met nog meer handige ontspullen tips! Hieronder zie je de challenges voor dag 16 t/m 30. Het gaat hier niet alleen over ontspullen in huis, maar ook over digitaal ontspullen.

Ontspullen challenges 16 t/m 30

Dit is het vervolg op de Extrabox ontspullen challenge Deel I.

Dag #16 – Challenge: Restjes

We beginnen ontspullen challenge dag 16 met een algemene categorie: de restjes. Denk bijvoorbeeld aan het weggooien van restjes inpakpapier onderin de kast, of blikken verf die al te lang open staan in de berging.

Dag #17– Challenge: Kantoorartikelen

Lege pennen en stiften? Rondslingerende notitieblokken? Of een enorme collectie paperclips? Kan nog allemaal heel handig zijn natuurlijk, maar het is altijd een goed idee om te kijken naar opruimmogelijkheden op dit gebied.

Dag #18– Challenge: Versleten items

Versleten lakens? Of handdoeken met rafels of gaten? Je hebt ze misschien nog wel in huis liggen, maar de grote vraag is natuurlijk waarom. Vandaag is het tijd om alle versleten producten aan te pakken.

Dag #19– Challenge: Lege batterijen of oude telefoons

Heb je nog een collectie lege batterijen of oude telefoons liggen? Lever deze dan in bij een verzamelpunt. Zo heb je zelf deze challenge van vandaag voltooid en krijgen deze producten ook nog eens een tweede leven.

Dag #20– Challenge: Oude schoonmaakmiddelen

Het kastje met schoonmaakmiddelen wordt vaak vergeten. Ga eens kijken, hoeveel soorten schoonmaakmiddel heb jij staan? En gebruik je alles, of staan sommige flessen al jarenlang onaangetast in de kast?

Dag #21– Challenge: Knutselprojecten

Een canvasdoek wat al jarenlang half beschilderd in de kast ligt, of een kastje wat al een tijd ligt te wachten op een schuurbeurt. Bij veel knutselprojecten is het maar de vraag of ze ooit afkomen. Is het antwoord nee? Dan weet je wat je te doen staat…

Dag #22– Challenge: Abonnementen

Waar ben je allemaal op geabonneerd? Maak een overzicht van al je abonnementen en loop eens kritisch na of ze allemaal nog wel naar wens zijn. Naast ontspullen helpt dit ook nog eens met besparen!

Dag #23– Challenge: Verzamelingen

Een oude collectie flippo’s, munten of badeendjes? Deze spullen nemen vaak ongemerkt veel ruimte in, zonder dat je er echt iets aan hebt.

Dag #24– Challenge: Decoratie

Een kussenhoes waar je al lang op bent uitgekeken? Of potjes en lampjes die maar ergens in een hoekje staan als opvulling? Tijd om de decoratie in huis aan te pakken!

Dag #25– Challenge: Applicaties telefoon (digitaal)

Ontspullen gaat niet alleen om de spullen in huis. Ook digitaal is het fijn om alles opgeruimd te hebben, voor minder prikkels. Bekijk vandaag kritisch alle applicaties op je telefoon.

Dag #26– Challenge: Foto’s (digitaal)

Foto’s op je computer, op je harddrive, in de cloud en ook nog eens op je telefoon. Kies voor één plek waar je al je foto’s bewaard en schoon de rest op.

Dag #27– Challenge: E-mail opschonen (digitaal)

Puilt je privé mailbox uit met ongelezen mail? Belangrijke of interessante mails heb je na een week al lang gezien. Verwijder de overige mails, zoals reclame of social media notificaties.

Dag #28– Challenge: Opschonen social media contacten (digitaal)

Hoeveel van je Facebook contacten spreek je wel eens? En is het nodig om 20 vergelijkbare bloggers te volgen op Instagram? Tijd voor de digitale schoonmaak van je social media accounts.

Dag #29– Challenge: Opschonen WhatsApp gesprekken (digitaal)  

WhatsApp chatgroepen over een etentje van 3 jaar terug? Of een eenmalig gesprek? Archiveer deze gesprekken en je hebt direct een beter overzicht.

Dag #30– Challenge: Documenten op computer (digitaal)

Oude verslagen van je opleiding? Reserveringen? Screenshots? Je computer is vaak een hele verzameling van oude documentatie. Dag 30 staat in het teken van orde op de computer.

Ontspullen challenge gehaald?

Je bent nu aangekomen op het einde van de Extrabox ontspullen challenge! We hopen dat onze ontspullen tips je hebben geholpen naar een opgeruimder huis en hoofd.

Download checklist ontspullen challenge

Om je te helpen en te stimuleren hebben we een handige printbare PDF gemaakt van de ontspullen challenge. Zo heb je de checklist altijd bij de hand en kun je afvinken hoe ver je bent met de challenge. 

> Download PDF ontspullen challenge

De Extrabox ontspullen challenge – doe jij mee? Checklist deel II.
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.