Chat with us, powered by LiveChat

De wereld is mooi. Vergeet niet te kijken!

De wereld is mooi. Vergeet niet te kijken!Wat doe je met je dierbare spullen als je langdurig op reis gaat?Ruud en Ineke Harmsen besloten in 2007, aan het einde van hun carrière, te gaan reizen. In 2002 hadden ze al, tijdens een ‘sabatical’ gereisd met een kleine camper. “Dat was ons zo goed bevallen dat we besloten dit voor goed te doen als we in de vut zouden gaan”, zeggen Ruud en Ineke, zonder enige spijt!


Ze verkochten hun huis en kochten een camper in de plaats. De hele inboedel werd gesorteerd en alle waardevolle en dierbare spullen werden opgeslagen bij Extrabox in Den Bosch. “We wilden niet afhankelijk zijn van familie en vrienden en altijd bij onze spullen kunnen als we terug in Nederland waren”, aldus Ruud en Ineke. De keuze voor Extrabox was snel gemaakt. Dichtbij, zeer vriendelijke medewerkers, een veilige plek en altijd bereikbaar. 

Met de camper vertrokken ze in de zomer van 2008 naar het zonnige zuiden. Het avontuur werd al direct op de proef gesteld door een enorm ongeluk. “Alles total loss, maar gelukkig hadden we alleen maar materiële schade”. De ervaring had geleerd dat een camper niet ideaal was en werd daarna ingeruild voor een caravan en een volkswagen bus. “Daarmee waren we veel flexibeler in onze uitstapjes en konden we meer bagage meenemen”, aldus Ineke. 

“De wereld is mooi. Vergeet niet te kijken!”

Italië en Corsica zijn de favourite bestemmingen, maar ook in Engeland, Zuid Frankrijk, Noord Spanje hebben ze genoten van prachtige gebieden. “Het gaat bij ons niet om het doel, maar om de weg ernaar toe”,  zegt Ruud. “De wereld heeft zoveel te bieden, vergeet niet te kijken!”.  Ze houden van golfen en andere sportieve activiteiten, zoals bergwandelen en fietsen. Ze spreken de talen vloeiend, ook Italiaans. Daardoor hebben ze veel nieuwe contacten kunnen leggen en veel nieuwe vrienden gemaakt.

Eens per jaar gaan ze naar Nederland, meestal in november/december. “Dan gaan we direct naar Extrabox om spullen uit de caravan op te slaan, die we in Nederland niet nodig hebben. We wisselen de zomerkleding in voor de winterkleding. We hebben o.a. al onze fotoboeken, reisboeken, kookboeken opgeslagen en wat goede meubels.”

Het avontuur houdt niet op.

Alhoewel ze binnenkort weer een vast woonadres hebben in Zuid Duitsland, bij het prachtige Bodensee, blijven ze vanuit Centraal Europa de mooie reizen voortzetten. De spullen bij Extrabox worden opgehaald. “We zullen ze wel missen bij Extrabox”. “De medewerkers waren altijd vriendelijk, namen tijd voor een praatje en een kopje koffie stond direct voor ons klaar. Dat maakte het voor ons een stuk gezelliger en dat is ook zeer belangrijk. Echt een fijn bedrijf!”, zeggen Ruud en Ineke heel tevreden.


De wereld is mooi. Vergeet niet te kijken!
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.