Chat with us, powered by LiveChat

De woontrends voor 2020

We gaan richting het einde van het jaar, tijd om vooruit te kijken naar de woontrends voor 2020! We zetten de 5 belangrijkste woontrends op een rijtje: van klein wonen tot het gebruik van natuurlijke materialen.

Trend #1: klein wonen

Klein wonen is de eerste trend die we in de markt zien. Dit heeft twee belangrijke redenen: enerzijds is er simpelweg minder ruimte voor woningen (vooral in de steden), anderzijds is er ook meer vraag naar kleine woningen. Waar vroeger de focus lag op grote woningen, gaan we nu multifunctioneel met alle ruimtes om. We zien bijvoorbeeld ook de trend van tiny houses. De filosofie hierachter is ‘minder huis, meer leven’. Het is daarnaast een stuk goedkoper om te bouwen en je hebt veel lagere onderhoudskosten.

Trend #2: duurzaamheid

Duurzaamheid is een trend die alleen nog maar groter zal worden. Het is voor steeds meer mensen belangrijk dat spullen lang meegaan en dat ze geen schadelijke gevolgen hebben voor het milieu. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan het gebruik van ledlampen, gerecyclede meubels die een tweede (of misschien zelfs wel derde of vierde leven krijgen), gecertificeerd hout en keuzes zoals bijvoorbeeld duurzaam katoen voor bedtextiel.

Trend #3: natuurlijke materialen

Een trend die samenhangt met duurzaamheid is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van vilt, wol, bamboe en riet. Naast natuurlijke materialen gaat ook de trend van de ‘urban jungle’ vrolijk verder in 2020: met planten, groen en natuur!

Trend #4: slimme hulpmiddelen

De komende jaren zullen we ook steeds meer technische snufjes in huis gaan zien. Zo is zelfs Ikea al bezig met rolgordijnen die samenwerken met voice assistenten, zien we steeds meer slimme verlichting in woningen (te bedienen via bijvoorbeeld een app), zelflerende thermostaten en camera’s voor beveiliging. In 2020 zullen we nog meer stappen naar een ‘smart home’ gaan maken.

Trend #5: rust en balans in huis

In een drukke en snel veranderende wereld zoeken we juist in ons eigen huis de rust op. Dit uit zich vooral in een rustige en zachte uitstraling. De woning is een oase van rust, waar je weer helemaal kan opladen. Denk aan lichte kleuren, ronde vormen en zachte materialen. Deze woontrend gaan we in 2020 veel zien! Wil jij meer rust en ruimte in huis? Dan biedt een opslagruimte huren een uitkomst.

De woontrends voor 2020
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.