Chat with us, powered by LiveChat

Een klein appartement? Zo creëer je meer ruimte

Heb je beperkt de ruimte in je woning, dan wil je het zo praktisch mogelijk inrichten. Optimaal gebruik maken van de ruimte kan echt een uitdaging zijn. Wil jij aan de slag? Met deze handige tips creëer je meer ruimte in jouw appartement.

Maak een plan op papier

Woon je al een tijdje in hetzelfde appartement? Dan is de kans groot dat je gewend bent aan meubelstukken op een bepaalde plek. Wil je extra ruimte creëren, dan moet je creatief te werk gaan. Bekijk de ruimte eens helemaal opnieuw en begin met een plan. Teken een plattegrond van je woning op papier en gebruik een potlood om verschillende mogelijkheden te schetsen. Zo zie je ineens nieuwe kansen!

Kies voor lichte kleuren

Een lichte ruimte oogt groter. Kies daarom altijd voor lichte kleuren op de muur. Ook grote meubels zoals kasten en een bank ogen ruimer in een lichtere tint. Wit is de perfecte basiskleur en dit kun je prima combineren met verschillende pastelkleuren. Of wat dacht je van de populaire kleur mintgroen? Dit oog lekker fris en ruimtelijk en is zeker niet saai. Laat de lichte kleuren extra tot hun recht komen en laat meer zonlicht binnen! Kies bijvoorbeeld voor doorzichtige gordijnen.

Gebruik de muren

Is je vloeroppervlakte beperkt, gebruik dan op de ruimte op de muren. De meeste mensen gebruiken de wand om mooie accessoires of schilderijen op te hangen, maar het kan praktischer. Bevestig dat handige kastje wat nu in de hoek staat aan de muur of ga de hoogte in met een smalle maar hoge kast. Denk bijvoorbeeld ook aan een handig spiegelkastje in de badkamer of een boekenplank boven de deur. Zo creëer je extra opbergruimte zónder (veel) kostbare ruimte in te nemen.

Beperk je spullen

Een ruimte die helemaal vol staat oogt al snel rommelig. Meer ruimte creëren betekent soms letterlijk afscheid nemen van spullen. Welke spullen heb je het afgelopen jaar niet gebruikt maar nemen wel ruimte in beslag? Wees eerlijk naar jezelf: je hebt deze spullen niet nodig. Doe ze weg! Voor de spullen die je weinig gebruikt, maar die wel belangrijk zijn zoek je een andere oplossing. Wist je bijvoorbeeld dat je mini opslag kunt huren? Dit kan vanaf 1 m3 en is ideaal voor het bewaren van je archief of administratie en seizoensgebonden spullen zoals een skipak of surfplank. Meer handige tips over ruimte en opbergen lees je op ons blog. Wil je meer weten over externe opslagruimte? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website!

Een klein appartement? Zo creëer je meer ruimte
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.