Chat with us, powered by LiveChat

Een opslagruimte huren, waar moet ik aan denken?

Heb jij thuis ook zoveel spullen dat de kasten en de zolder helemaal uitpuilen? Dan weet je dat het weer tijd wordt voor een grote schoonmaak. Echter kunnen wij ons goed voorstellen dat je die grote poppenverzameling niet zomaar weg wilt doen. En die bank of stoel kan ook nog weleens goed van pas komen. Weggooien of verkopen hoeft ook niet. Om meer ruimte in huis te creëren kun je ze beter opslaan in een garagebox. Heb je nog geen ervaring met het huren van een opslagruimte? Dan komen onderstaande tips goed van pas.

Inventariseren, opruimen en weggooien

Het huren van een opslagruimte is ontzettend handig voor het creëren van meer ruimte in je eigen woning. Voordat je zomaar een ruimte huurt is het verstandig om eens te inventariseren hoeveel spullen je nu eigenlijk hebt en welke spullen je wilt stallen. Dit is tevens een mooi moment om eens kritisch te kijken naar welke spullen je eigenlijk nooit gebruikt en je dus het beste weg kunt doen. Breng het bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel of zet de spullen op Marktplaats. Op die manier houd je alleen spullen over die je echt graag wilt bewaren.

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

Nu je weet welke spullen je graag in de opslagruimte stalt, kun je berekenen hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Je moet namelijk goed bedenken dat iedere m2 die je extra huurt extra geld kost. Slim omgaan met de ruimte is dus wel verstandig. Vind je het moeilijk om in te schatten hoeveel ruimte je nodig hebt? Gebruik dan onze eenvoudige ruimtecalculator om uit te rekenen hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt.

Een opslagbox in de buurt

Kies je een geschikte opslagruimte, dan is het fijn dat er een vestiging dicht bij jou in de buurt zit. Het is namelijk niet handig als je meer dan een uur moet rijden voordat je bij jouw spullen bent. Zeker in het begin zal je zien dat je regelmatig heen en weer moet rijden om alle spullen weg te brengen. Bovendien ben je kan het even duren om alles een slimme en efficiënte plek te geven. Weet je niet goed hoe je jouw spullen het beste kunt opbergen? Lees dan de volgende praktische tips voor het opslaan van spullen.

Ben je wel goed verzekerd?

Verzekeringsmaatschappijen stellen hogen eisen aan de brand- en inbraakwerende maatregelen voor een opslagbox. De kans dat er iets gebeurt is dus klein. Bovendien worden de goederen die zijn opgeslagen veelal gedekt door je eigen inboedelverzekering. Maar let op! Want hoe goed je verzekerd bent is afhankelijk van je verzekeraar. Helaas bestaan er grote verschillen in de voorwaarden per verzekeraar. Hoe goed je verzekerd bent hangt bijvoorbeeld af van hoelang je de goederen wilt opslaan en tegen welke waarde je verzekerd bent. Duik daarom goed in de voorwaarden van je verzekering en lees altijd de kleine lettertjes in je polis. Blijkt dat je niet voldoende verzekerd bent? Dan kun je altijd een extra verzekering afsluiten.

Ben je toe aan de grote schoonmaak en wil jij je dierbare spullen veilig opslaan? Dan kunnen wij je helpen met het vinden van een geschikte opslagbox. Bekijk de mogelijkheden op onze website of bel naar 0800 – 02 33 156 voor meer informatie. 

Een opslagruimte huren, waar moet ik aan denken?
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.