Chat with us, powered by LiveChat

Extrabox in het Eindhovens dagblad

Extrabox in het Eindhovens dagbladSteeds vaker duiken ze op aan stadsranden of bij uitvalswegen: self-storages, ook wel goederenhotels genoemd. Een groot bedrijfspand wordt opgedeeld in honderden compartimenten waarin bedrijven en particulieren hun eigendommen tijdelijk stallen

SELF-STORAGE IN BEST

Steeds vaker duiken ze op aan stadsranden of bij uitvalswegen: self-storages, ook wel goederenhotels genoemd. Een groot bedrijfspand wordt opgedeeld in honderden compartimenten waarin bedrijven en particulieren hun eigendommen tijdelijk stallen. Charles (32) en Miriam (30) Goevaers uit Best zijn aan de Industrieweg in hun woonplaats begonnen met het derde filiaal van Extrabox.

In de hal, 2200 vierkante meter groot, wordt druk gewerkt. De eerste lichting 140 units zijn gereed, de overige 250 eenheden worden later gebouwd. “Als we beter weten naar welk formaat unit vooral vraag is”, vertellen Charles en Miriam Goevaers.
De compartimenten meten 1 tot 50 kubieke meter. Er zijn zo’n dertig verschillende afmetingen. Per kuub moet acht euro per maand worden betaald. Hoe groter de oppervlakte van de opslagruimte en hoe langer ze worden gehuurd, hoe lager de prijs. Een unit van 50 kuub kost maandelijks 225 euro.
De inhoud van de boxen is divers. Van meubels, bankstellen, wasmachines tot complete inboedels en winkelvoorraden. Zelfs een auto staat in de bedrijfsruimte. Opgeslagen spullen mogen niet brandbaar, giftig, bederfelijk, illegaal of levend zijn.
Extrabox-klanten krijgen een pincode en kopen een slot waarvan alleen zij de sleutel hebben. Tussen zes uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds hebben zij toegang tot hun spullen, zeven dagen per week. De opgeslagen spullen blijven privé-eigendommen. De inboedelverzekering dekt in de meeste gevallen eventuele schade of diefstal. “Als een polis daarin tekortschiet, kunnen klanten zich via ons bijverzekeren. Daar verdienen wij niets aan.”
Charles en Miriam Goevaers werkten allebei bij de Rabobank. Hij als beleggingsadviseur in Uden, zij als teamleider binnendienst in Best. Samen ondernemen was een lang gekoesterde wens die het echtpaar voor ogen heeft gehad. “We kwamen uit bij self-storage, een van de weinige echte groeimarkten voor de komende jaren.” De bakermat van self-storage ligt in de Verenigde Staten. Met een kleine veertigduizend vestigingen wordt één op de achtduizend Amerikanen bediend. Ook Engeland is sinds een paar decennia vertrouwd met het fenomeen, maar de rest van Europa volgt pas in de jaren negentig. Op het vasteland loopt Nederland het hardst van stapel. “We wonen bovenop elkaar en hebben steeds meer spullen die we uit huis willen, maar waarvan we niet definitief afscheid willen nemen. Spullen die dus tijdelijk moeten worden opgeslagen.”Extrabox in het Eindhovens dagblad
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.