Chat with us, powered by LiveChat

Google, Amazon, Apple, Disney, Hewlett-Packard

5 bedrijven die vanuit hun garage zijn gestart.


Bij succesvolle internationale bedrijven denken mensen vaak aan immense wolkenkrabbers met duizenden medewerkers. Niet iedereen beseft dat zo’n organisatie ooit klein zijn begonnen. Zo klein zelfs, dat het gehele bedrijf in de garage heeft gepast. De echte entrepreneurs vinden manieren om te werken met de middelen die voor handen liggen en weten dit om te zetten in miljoenen bedrijven. Wij delen deze succesverhalen graag met je, zodat je wellicht geïnspireerd raakt om je eigen ideeën tot een succes te volbrengen.   

1. Google


Samen met Sergey Brin is Larry Page oprichter van Google. Inmiddels heeft het bedrijf wereldwijde faam en hebben zij duizenden medewerkers onder zich. Niet iedereen weet dat ook klein zijn begonnen. In de zomer van 1998 zijn de twee afgestudeerden van Stanford met een klein bedrijf gestart vanuit de garage van Susan Wojicicki’s. Zij hebben toentertijd de mogelijkheid gehad om het bedrijf voor een miljoen dollar te verkopen aan Excite. De deal ging uiteindelijk niet door maar de rest is natuurlijk ‘history’.

2. Amazon

Een andere online grootheid is Jeff Bezos. Hij startte in 1994 met zijn online boekenwinkel en runde het vanuit zijn garage in Washington. Het kostte hem een jaar om zijn eerste boek te verkopen en daarna slechts twee om de beurs op te gaan. Tegenwoordig is Amazon de op een na grootste online retailer ter wereld.

3. Apple

Misschien wel het bekendste garagebox-verhaal is die van Apple. Steve Jobs en Steve Wozniak bouwden in 1976 vanuit hun garage in Cupertino (California) aan de eerste computers. In slechts 30 dagen bouwden zij met een klein team aan handgemaakte computers en verkochten 50 stuks aan lokale ondernemers. Heden ten dagen is Apple een van de meest waardevolle merken ter wereld.  

4. Disney

Anders dan je zou vermoeden is het verhaal van Disney niet als een sprookje gestart. De verhalen en tekeningen van Walt Disney zijn ontstaan na jarenlang hard werken in een kleine autogarage in Los Angeles. Wat begon met een aantal schetsen in een garage heeft uiteindelijk geleid tot een van de meest creatieve en fantasierijke droomwerelden. 


5. Hewlett-Packard

Inmiddels een oude speler op de laptop en audio markt is Hewlett-Packard (HP). De heren Bill Hewlett en Dave Packard werkte in 1939 vanuit de garage van Dave. Daar is HP ontstaan, een klein bedrijf dat begon met het produceren van audio oscillatoren. Leuk details is dat Walt Disney de eerste klant was om het geluid te kunnen produceren dat nodig was voor de film ‘Fantasia’. Heden ten dagen is HP een van de grootste en succesvolste bedrijven ter wereld.

De ideeën van vandaag leiden tot het ontstaan van iets bijzonders van morgen

Ben jij helemaal klaar om de nieuwe Apple of Google op te starten? Begin dan met een grote schoonmaak in je garage en verplaats al je kostbaarheden naar een opslagruimte. Zodra je garage leeg is, kun je starten met je nieuwe business. Waar wacht je nog op?

Heb je geen garage van waaruit je kunt werken? Dan kun je natuurlijk ook een garagebox huren. Werken in een klimaat gecontroleerde unit is namelijk helemaal zo gek nog niet. Bovendien worden alle opslagruimtes 24/7 bewaakt door onze camera bewaking. Veiliger kunnen je documenten dus niet worden opgeslagen. Vanaf 1 mei 2015 kun je in Nijmegen-Wijchen zelfs kleine bedrijfsruimtes huren. 

Google, Amazon, Apple, Disney, Hewlett-Packard
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.