Chat with us, powered by LiveChat

Ik ga op reis en neem niet mee

Ik ga op reis en neem niet meeSta je op het punt om voor een langere tijd naar het buitenland te vertrekken, dan komt er heel wat op je af. Een visum, de reis, accommodatie en in sommige gevallen ook nog werk. Er moet veel arbeid worden verzet voordat het avontuur daadwerkelijk kan beginnen. Een van de voorbereidende werkzaamheden is te bepalen wat er wel en niet mee gaat op reis.

Woonruimte achterlaten in Nederland

Wanneer je tijdelijk naar het buitenland vertrekt laat je in principe ook je woonruimte in Nederland achter. De meeste mensen kiezen ervoor om de woning tijdelijk onder te huren. Dat komt er op neer dat er vreemde mensen in je bed gaan ‘slapen’ en gebruik maken van je spullen. Voor degene die niet aan die gedachte kunnen wennen is het verstandig om inboedelopslag te huren. Dit is een praktische oplossing waarbij spullen ook nog eens beveiligd worden. Welke spullen er opgeslagen worden is deels afhankelijk van de duur van je trip. Blijf je een jaartje weg, dan kun je er voor kiezen om enkel waardevolle spullen op te slaan. Blijf je langer weg dan kun je er aan denken om je complete inboedel op te slaan.

 

Tips voor het pakken en bewaren van voorwerpen

  • Bubbel plastic blijft een onmisbare accessoires voor het inpakken van breekbare spullen. Kranten of keukenpapier zijn overigens ook prima inpak materiaal.

  • Is een doos niet helemaal gevuld? Vul deze dan op zodat er geen ruimte voor beweging is;

  • Zorg ervoor dat alle kleding, linnen en stoffen droog zijn wanneer ze worden opgeborgen. Een vochtige doek of natte broek kan namelijk schimmel veroorzaken;

  • Wikkel plastic om je stoffen meubelen zodat ze niet stoffig of vies kunnen worden;

  • Laad dozen niet te vol. Pak zwaardere items in kleine, stevige dozen;

  • Kies voor een klimaat gecontroleerde opslag unit. Op deze manier blijven de voorwerpen veilig opgeslagen en lopen ze geen risico op temperatuurinvloeden;

  • Sla je gemotoriseerde spullen op zoals een grasmaaier of motor? Maak dan de tank zo leeg mogelijk zodat het niet gaat ruiken.

  • Last but not least: label alle dozen en voorwerpen.

 

Hoe lang je ook naar het buitenland vertrekt, bij Extrabox ben je aan het juiste adres. Wij hebben vestigingen verspreid over het Zuiden en Westen van het land. Al onze opslagruimtes worden bovendien 24/7 bewaakt door onze camera bewaking. Een veiligere opslagplaats voor je waardevolle spullen kun je dus niet hebben.

Ik ga op reis en neem niet mee
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.