Chat with us, powered by LiveChat

Leven als digital nomad: dit doe je met je spullen

Heb je al wel eens van de term digital nomad gehoord? Werken over de hele wereld klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Maar wat doe je met alle spullen die je bezit? Het is goed om na te denken over meubelopslag, maar ook over goederen en administratie. We geven je in dit artikel enkele handige tips hoe je als digital nomad optimaal met spullen omgaat.

Wat is een digital nomad?

Een digital nomad heeft voor zijn of haar werk geen vaste werkplek nodig, alles kunnen ze namelijk online uitvoeren. Ze zijn dus niet afhankelijk van een locatie en daarom in staat om te reizen, of om voor een langere tijd in het buitenland te wonen. Digital nomads zijn vaak ondernemers, freelancers of mensen die een baan hebben waar werken of afstand mogelijk is. En zeg nu zelf, vanuit een strandtent in het tropische Bali werken klinkt toch wat aantrekkelijker dan dag in dag uit naar een kantoor in Utrecht.

Wat heb je nodig als digital nomad?

Als digital nomad heb je slechts een aantal basisbehoeftes om te kunnen werken: een laptop, internet en stroom. Maar wat doe je dan met alle andere spullen die je over de jaren heen hebt opgebouwd en die geen plekje kunnen krijgen in je koffer? We geven je een paar handige tips:

1) Maak een overzicht van alle soorten spullen in huis. Ga ze vervolgens indelen in groepen: een deel wat weg mag en verkocht kan worden (zo worden je vliegtickets gelijk gefinancierd), een deel dat weg kan omdat het oud en niets meer waard is, een deel wat je mee gaat nemen op reis, en tot slot een deel dat moet worden opgeslagen

2) Sla je spullen die je echt niet kwijt wilt op in een opslag. Denk hier voornamelijk aan de opslag van meubels, maar ook bijvoorbeeld aan archieven en gereedschap. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld 6 maanden in het buitenland zit en daarna weer 3 maanden in Nederland verblijft

Waar moet je nog meer aan denken bij een digitaal bestaan?

Naast meubelopslag, goederen opslag en al je andere spullen zijn er nog een aantal andere randvoorwaarden die je goed geregeld moet hebben als digital nomad. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Uitschrijven van gemeente waar je momenteel woont
  • Internationaal rijbewijs regelen
  • Abonnementen opzeggen
  • Adreswijzigingen doorgeven
  • Vaccinaties halen
  • Verzekeringen aanpassen waar nodig (reisverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ziektekosten)
  • Visa aanvragen
  • Reisgadgets inslaan zoals powerbanks, wereldstekkers,

Het bestaan van een digital nomad klinkt dus erg aantrekkelijk, maar kost zeker even wat tijd en geregel. Over het opslaan van meubels, goederen en andere spullen heb je in ieder geval geen zorgen: deze kan je altijd veilig kwijt in een opslagruimte van Extrabox.

Wil je meer weten over meubelopslag? Neem dan contact op met ons. Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden om je spullen op te slaan als digital nomad.

Leven als digital nomad: dit doe je met je spullen
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.