Chat with us, powered by LiveChat

Opslagruimte huren bij scheiding

Een scheiding is een lastige periode, waar veel geregel bij komt kijken. Wie gaat er waar wonen? En hoe pak je de verdeling van de inboedel aan? We vertellen je meer over het huren van een tijdelijke opslag, om deze periode te overbruggen.

Scheiding? Inboedel verdelen

Onder inboedel vallen alle spullen in en rond het huis. De verdeling van de inboedel is in eerste instantie afhankelijk van de voorwaarden van het huwelijk. Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan moeten de bezittingen gedurende het huwelijk 50-50 verdeeld worden. Bij een huwelijk op basis van huwelijkse voorwaarden gelden de afspraken die gemaakt zijn bij de notaris. Dan zit je natuurlijk alsnog met het ‘dilemma’ voor het verdelen van de inboedel. We geven je enkele handige tips:

  1. Maak een lijst met alle spullen die verdeeld moeten worden
  2. Laat iedereen afzonderlijk opschrijven wat ze graag willen hebben. Vervolgens maak je een eerlijke verdeling. Neem ook de financiële waarde van de spullen hierin mee, niet alleen de emotionele waarde
  3. Leg de verdeling vast en verdeel de inboedel definitief

Kom je er niet uit bij het verdelen van de inboedel? Dan krijg je te maken met de taxateur en een rechter voor de verdeling.

Huren opslagruimte scheiding

Er zijn verschillende situaties bij een scheiding, waardoor een tijdelijke opslagruimte een praktische oplossing is. Ga je bijvoorbeeld tijdelijk bij je ouders, familie of vrienden wonen? Dan wil je (en kun je) niet met je hele inboedel aankomen. Wanneer je al wel een (tijdelijke) andere woning hebt gevonden is deze in veel gevallen kleiner. Ook dan is een tijdelijke opslag voor spullen die je wil bewaren of verkopen een goede oplossing.

Tijdelijke opslag huren bij Extrabox

Bij een scheiding voldoet vaak een tijdelijke opslag van de inboedel, bijvoorbeeld voor een paar maanden. Bij Extrabox huur je al een tijdelijke opslagruimte voor een periode van 1 maand. Er is geen maximale huurperiode. De kosten van een opslagruimte zijn afhankelijk van de benodigde ruimte. Gaat het bijvoorbeeld om een 3-zitsbank, een boekenkast en vier grote verhuisdozen? Dan heb je ongeveer 4m3 ruimte nodig. Vraag voor een exacte prijsindicatie vrijblijvend een offerte aan op onze website.

Opslagruimte huren bij scheiding
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.