Chat with us, powered by LiveChat

Piano opslag: Enkele handige tips!

Piano opslag: enkele handige tips! Het kan voorkomen dat u vanwege een erfenis ineens trotse eigenaar bent van een piano. Het kan ook zijn dat u al in het bezit bent van een vleugel en op het punt staat te verhuizen. De vraag is waar u het prachtige instrument gaat bewaren.

Verkopen is natuurlijk een optie, maar als u deze wilt bewaren is een opslag voor uw piano de perfecte oplossing. Maar waar moet u op letten als u een piano voor langere tijd ergens opslaat? Onderstaand de belangrijkste zaken op een rij.

Hoe bereid je de piano voor op opslag

Piano’s zijn kostbare instrumenten die zorgvuldig moeten worden behandeld om hun waarde te behouden. Daarom hebben we enkele tips verzameld die ervoor moeten zorgen dat uw piano veilig kan worden opgeslagen:

 1. Bereken de afmetingen van de piano zodat u hier rekening mee kunt houden in de zoektocht naar een geschikte opslagbox

 2. Huur een klimaat gereguleerde box. Temperatuur en vocht kunnen namelijk nadelige effecten hebben op de materialen van de piano

 3. Maak de piano schoon met een vochtige doek om het stof en vuil te verwijderen. Maak hem vervolgens droog met een zachte doek. Vergeet hierbij de toetsen niet

 4. Wikkel er vervolgens een doek omheen om krassen te voorkomen en een eventuele impact te minimaliseren

 5. Bewaar de piano altijd met ‘beide benen’ op de grond. Stal hem nooit rechtop, ook niet bij ruimtegebrek!

 6. Bezoek regelmatig de opslagbox om te zien of alles nog in orde is. Let hierbij op temperatuur, luchtvochtigheid en eventueel stofontwikkeling

 7. Maak gebruik van ervaren verhuizers wanneer de tijd is aangebroken om de piano weer op te halen uit de opslagbox. Zonder de juiste ervaring kan schade gemakkelijk worden aangericht 


         

  Maak de piano weer speelklaar

  Zodra de piano weer bij u in huis staat kunt u opnieuw beginnen aan de schoonmaak. Maak hem van top tot teen schoon en vergeet ook hier de toetsen niet. Inspecteer de piano tijdens het schoonmaken op eventuele schade. Daarnaast kan het door de temperatuurverschillen voor komen dat de piano uit toon is, zelfs al is de temperatuur in opslagboxen gereguleerd. Daarom adviseren wij om uw piano opnieuw te stemmen. Wacht hier wel een aantal weken mee zodat uw piano alvast kan wennen aan de nieuwe locatie.  

  Vind een opslagbox bij u in de buurt

  Bent u op zoek naar een opslagbox voor uw piano? Dan bent u bij Extrabox aan het juiste adres en bieden we diverse soorten opslagboxen op verschillende locaties in Nederland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze opslaglocaties of neem vrijblijvend contact op en bel gratis naar 0800-0233156.


   

Piano opslag: Enkele handige tips!
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.