Chat with us, powered by LiveChat

Rabobank dichtbij

Rabobank dichtbijSteeds vaker duiken ze op aan stadsranden of bij uitvalswegen: self-storages, ook wel goederenhotels genoemd. Een groot bedrijfspand wordt opgedeeld in honderden opslagruime waarin bedrijven en particulieren hun eigendommen tijdelijk stallen.

Extrabox voor opslag van grote en kleine goederen
 
SELF-STORAGE IN BEST
 
Steeds vaker duiken ze op aan stadsranden of bij uitvalswegen: self-storages, ook wel goederenhotels genoemd. Een groot bedrijfspand wordt opgedeeld in honderden compartimenten waarin bedrijven en particulieren hun eigendommen tijdelijk stallen. Charles (36) en Miriam (34) Goevaers uit Best zijn vier jaar geleden aan de Industrieweg in hun woonplaats begonnen met hun eerste filiaal van inkoopcombinatie Extrabox.
 
Aan de Industrieweg 220 opende vier jaar geleden Extrabox een vestiging. In de 2200 vierkante meter grote hal kan een keur aan goederen worden opgeslagen. “Er zijn mensen die twee grote units afnemen, omdat ze anders hun inboedel tijdens de verbouwing niet kwijt kunnen. Iemand anders woont klein en moet een plek hebben voor de boekenverzameling. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt bewaard.”
 
Aan het woord is Charles Goevaers. Samen met zijn echtgenote Miriam zette hij Extrabox op, een opslaghotel dat als een gat in de markt gezien kan worden.
De bedrijfsruimte is opgedeeld in talloze compartimenten. Grote en kleine. “De compartimenten zijn 1 tot 50 kubieke meter”, legt Miriam Goevaers uit. “We hebben ongeveer dertig verschillende afmetingen. Mensen betalen per kubieke meter vanaf € 5,50 per maand. Naarmate de units groter worden, daalt de kubiekemeterprijs. Wie bijvoorbeeld in verband met een verbouwing een unit nodig heeft, is bij ons aan het goede adres. Op het moment dat een deel van de goederen weer naar de woning terug gaat, kan er overgeschakeld worden naar een kleinere unit.”
“Als mensen niet zelf in staat zijn hun spullen te brengen, bieden we ze tegen een kleine vergoeding een verhuishulp aan”, vult Charles Goevaers aan. “Ook hebben we de beschikking over een 18m3 Mercedes bus die mensen gratis kunnen lenen. Belangrijk is dat alles op en top is beveiligd. We hebben een inbraak- en brandalarm en er is camerabewaking. We verlenen een uitgebreide service. Als mensen ’s nachts onverhoopt iets nodig hebben, kan men ons bellen en wij zorgen dat ze bij hun spullen kunnen.”
De opgeslagen spullen mogen niet brandbaar, giftig, bederfelijk, illegaal of levend zijn. De huurders van Extrabox krijgen een pincode en een slot waarvan zij alleen de sleutel hebben. Extrabox is geopend van 6.00 uur tot 23.00 uur, zeven dagen van de week.
 
Charles en Miriam Goevaers werkten allebei bij de Rabobank. Hij als beleggingsadviseur in Uden, zij als teamleider binnendienst in Best. Samen ondernemen was een lang gekoesterde wens die het echtpaar voor ogen heeft gehad. “We kwamen uit bij self-storage, een van de weinige echte groeimarkten voor de komende jaren.” De bakermat van self-storage ligt in de Verenigde Staten. Met een kleine veertigduizend vestigingen wordt één op de achtduizend Amerikanen bediend. Ook Engeland is sinds een paar decennia vertrouwd met het fenomeen, maar de rest van Europa volgt pas in de jaren negentig. Op het vasteland loopt Nederland het hardst van stapel. “We wonen bovenop elkaar en hebben steeds meer spullen die we uit huis willen, maar waarvan we niet definitief afscheid willen nemen. Spullen die dus tijdelijk moeten worden opgeslagen.”
 
Miriam en Charles Goevaers zien in de ontwikkeling van opslaghotels een groeimarkt. “Mensen willen hun bezittingen vaak bewaren. Bij gebrek aan ruimte is het opslaan in een opslaghotel ideaal. Je hebt thuis geen spullen die in de weg staan. Soms gaat het om goederen die mensen tijdelijk niet nodig hebben. Ik denk aan skispullen die in de winterperiode niet wordt gebruikt. In een schuurtje staan de spullen vaak in de weg.”
Extrabox is de derde in grootte van Self-Storage bedrijven. Het echtpaar heeft filialen in Best, Boxtel en ’s-Hertogenbosch. “Wij zijn op deze schaal de enige Nederlandse onderneming”, aldus Charles Goevaers.
 
 
 
 
Charles en Miriam Goevaers, specialisten in opslag
Rabobank dichtbij
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.