Chat with us, powered by LiveChat

Tegen een superidee zeg ik geen nee!

Tegen een superidee zeg ik geen nee!Mede dankzij Miriam Goevaers is Stichting Speelkr8 ook actief in Best. Miriam is getrouwd met Charles Goevaers en samen hebben ze drie jonge kinderen. In 2005 startten ze samen een eigen bedrijf in tijdelijke opslag van goederen dat uitgroeide tot tien extra vestigingen in het land. Voor Stichting Speelkr8 wilden ze graag belangeloos hun boxen openstellen en het ingezamelde speelgoed transporteren naar de hoofdlocatie in Eindhoven. We gaan in gesprek met Miriam over haar medewerking aan dit goede doel.


Miriam: “Toen ik vorig jaar hoorde dat de scholen in Best niet meededen omdat ze niet in staat waren al het ingezamelde speelgoed te verzamelen, dacht ik meteen: 'daar wil én kan ík iets aan doen'. Met ons bedrijf in Best hebben we ruimte genoeg om tijdelijk ingeleverd speelgoed op te slaan. Ik en onze medewerkers waren zo enthousiast over het doel van de stichting en wilden hier ook direct alle medewerking aan verlenen. We hebben er geen seconde over hoeven nadenken”, zegt Miriam overtuigend. 


Speelkr8
Speelkr8 ontstond in 2005. Een aantal ondernemende dames in de regio Eindhoven zag dat het niet voor ieder gezin gemakkelijk is om de dure decembermaand door te komen. Door het inzamelen en doorgeven van (gebruikt) speelgoed aan deze gezinnen, wilden zij een bijdrage leveren aan het tegengaan van sociale armoede in de eigen regio. Miriam: “De stichting krijgt helemaal geen subsidie. Ze wordt puur gesteund door donaties en het enthousiasme van particulieren en bedrijven om (gebruikt) speelgoed in te leveren of hun diensten aan te bieden. Daardoor kunnen zij jaarlijks de duizend gezinnen in onze regio helpen. Ik was ook zo onder de indruk van meer dan 130 vrijwilligers die op allerlei gebied de handen uit de mouwen steken. Als je dat ziet, dan word je direct besmet met het liefdadigheidsvirus”, vindt Miriam oprecht.
“Maar jij bent er ook mee besmet”, zegt Miriam ineens. “We doen dit samen in Best. De persberichten en posters die je overal hebt opgehangen, de verenigingen die zijn benaderd enzovoorts, dat is ook een hele klus. Het heeft er wel toe geleid dat we vorig jaar ruim 19 M3 aan speelgoed in Best hebben opgehaald. Dat is echt heel veel voor een eerste keer”, zegt Miriam trots. 

Fietskr8
Sinds dit jaar is, apart naast Speelkr8, ook Fietskr8 opgestart. De stichting heeft als doel om dit jaar 1500 oude fietsen in te zamelen. Miriam: ”Alle fietsen worden door vrijwilligers opgeknapt. Er schijnen zoveel gezinnen niet eens over een fiets te beschikken in onze regio, dat ze dit jaar ieder gezin een fiets willen doneren. Ik vond dat weer zo’n geweldig idee." Miriam vervolgt: "Vorig jaar leverden al veel mensen oude fietsjes in. Vooral opa’s en oma’s kwamen bij ons met goed speelgoed en driewielers aan. Het krijgt allemaal een nieuw leven. We zamelen het voor de Bestenaren in. In Eindhoven wordt het gesorteerd, gerepareerd, gecompleteerd en gewassen. In een heel grote bedrijfshal op de Hurksestraat zitten tientallen vrijwilligers dagen hieraan te werken. In de loop van de komende weken ontstaat er een heus tweedehands warenhuis van onder andere poppen, poppenhuizen, knutselspullen, boeken, puzzels, technisch speelgoed, fietsen, enzovoorts. Iedereen is zo enthousiast, daar krijg ik direct goede zin en energie van. In de week voor Sinterklaas krijgen de gezinnen uit onze regio een brief en kunnen ze hier kosteloos komen shoppen. Zulke initiatieven zijn toch geweldig, zeker zo dichtbij eigen huis”, sluit Miriam Goevaers met enthousiasme af. 

Tot slot nog een laatste oproep voor 2013: help de mensen in uw regio die het financieel zwaar hebben en ruim nog snel uw zolder, speelkamer, garage of schuur op. Donaties zijn nog af te leveren bij: Extrabox, Industrieweg 220 in Best op 5 en 7 november aanstaande tussen 10.00 en 16.00 uur. Meer informatie of vrijwilliger worden: www.speelkr8.nl.

 

Tekst: Lorette Laumans, Blocks Projects

 

 

Tegen een superidee zeg ik geen nee!
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.