Chat with us, powered by LiveChat

Thuiswerken wordt steeds populairder. En niet voor niets: minder reistijd, flexibel indelen van uren en een grote zelfstandigheid. Maar ook thuis is wat extra aandacht voor de werkplek belangrijk. We geven je in dit artikel 5 tips voor je thuiswerkplek inrichten.

Tip #1: gezond en veilig werken

Wist je dat er voor thuiswerken ook Arbo-regels gelden, net zoals op kantoor? Het blijft belangrijk dat je jouw werk veilig en gezond kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomisch verantwoorde bureaustoel, die helemaal is afgestemd op de juiste werkhouding. Ook het bureau moet op de juiste hoogte zijn afgesteld. Zo verminder je de kans op gezondheidsklachten, zoals bijvoorbeeld rugpijn.

Tip #2: vaste werkplek

Het is daarnaast belangrijk dat je een vaste plek hebt waar je werkt in huis. Het is misschien aantrekkelijk om met je pyjama op de bank te gaan liggen, maar het is beter om voor een aparte studeerkamer te kiezen. Zo kom je automatisch in de ‘werkmodus’ en blijven de andere ruimtes in huis voor ontspanning.

Tip #3: opgeruimde werkplek

Onze derde tip voor je werkplek thuis inrichten: zorg voor een opgeruimde werkplek en voldoende opbergruimte. Dit zorgt dat je minder snel bent afgeleid en thuis productiever aan de slag kan gaan. Kom je ruimte in huis tekort? Dan is een opslagruimte aan te raden. Zo kan je bijvoorbeeld je administratie veilig opslaan.

Tip #4: de basisvoorwaarden

Goede bureaustoel en bureau? Check. Vaste werkplek in huis? Check. Een opgeruimde werkplek. Check. Maar er zijn ook nog enkele basisvoorwaarden die je zeker niet moet vergeten. Denk aan een stabiele internetverbinding, een mobiele telefoon zodat je bereikbaar bent voor collega's, eventueel een printer en voldoende stopcontacten.

Tip #5: de juiste aankleding

Denk tot slot na over de aankleding van je thuiswerkplek. Licht is bijvoorbeeld erg belangrijk, niet alleen om alles goed te kunnen lezen, maar ook voor concentratie en productiviteit. Zorg daarnaast voor ‘echte’ kantoorplanten. Er zijn planten die de lucht zuiveren, voor een gezondere werkomgeving. De beste keuzes zijn goudpalmen, varens, aloë vera en lepelplanten.

Thuiswerkplek inrichten: 5 tips
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.