Chat with us, powered by LiveChat

Tijdelijke opslag: zo zit het met verzekeringen

Een tijdelijke opslagruimte is ideaal tijdens een verhuizing of verbouwing. Denk aan een nieuw huis wat nog niet af is, of wanneer er nog geen plek is in huis voor meubels tijdens een klusperiode. Maar wat als er nu iets gebeurd? Valt dit dan onder een verzekering? We praten je in deze blog helemaal bij over verzekeringen en tijdelijke opslag.

Hier moet je op letten bij een inboedelverzekering

De goederen in een opslagruimte vallen in veel gevallen onder de dekking van je eigen inboedelverzekering. Er staat niet voor niets in veel gevallen, want er zijn uitzonderingen op deze regel. Dit is namelijk afhankelijk van de dekking en de voorwaarden van je verzekering. Het is dus een goed idee om de kleine lettertjes van je verzekeringspolis na te lezen.

Maar wat zijn nu de zaken waar je op moet letten bij je inboedelverzekering en de polis? We zetten ze voor je op een rijtje:

  1. Controleer wat de inboedelverzekering precies dekt. Afhankelijk per verzekeraar en polis is dit bijvoorbeeld schade door brand, inbraak en waterschade.
  2. Heb je een allriskdekking of een extra uitgebreide dekking? Een extra uitgebreide dekking dekt alleen voorvallen in de polis, de allrisk variant dekt alle gevallen behalve de nadrukkelijke uitzonderingen.
  3. In sommige gevallen heb je ook een extra dekking nodig, bijvoorbeeld voor buitenshuis of voor bepaalde kostbaarheden. Bepaal of dit ook noodzakelijk is voor jouw tijdelijke opslag.
  4. Het is daarnaast essentieel om de juiste inboedelwaarde te verzekeren. Voorkom dat je onderverzekerd bent. Het verschil in premiebedrag weegt dan niet op tegen de kosten als er écht wat gebeurd.
  5. Tot slot, de maximale periode dat een inboedel in een opslag verzekerd is. Ook hier zien we grote verschillen per verzekeraar. Bij InShared geldt bijvoorbeeld een maximale periode van 9 maanden, bij Nationale-Nederlanden zijn dit maar 3 maanden. Een groot verschil dus, waar je zeker rekening mee moet houden bij een tijdelijke opslagruimte.

Wat is er verzekerd via Extrabox?

Om je optimaal van dienst te zijn en te ontzorgen, heeft Extrabox een speciale verzekering ontwikkeld, waarmee al je opgeslagen goederen tot € 5.000,- (met een eigen risico van € 200,-) verzekerd zijn. Deze verzekering is automatisch aan je tijdelijke opslagruimte gekoppeld. Wij voldoen daarnaast aan de hoogste brand- en inbraakeisen die verzekeringsmaatschappijen stellen.

Met onze Extrabox verzekering en je eigen inboedelverzekering is je tijdelijke opslagruimte dus perfect afgedekt.Tijdelijke opslag: zo zit het met verzekeringen
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.