Chat with us, powered by LiveChat

Tijdelijke opslagruimte bij het overlijden van een dierbare

Wanneer je een dierbare verliest komt er naast verdriet ook vaak een hoop geregel kijken. Zo ook voor de spullen van de overledene. Als iemand alleenstaand was moet de woning al snel worden leeggeruimd en de inboedel worden verdeeld op basis van het testament. We vertellen je meer over de mogelijkheden van een tijdelijke opslag, zodat je tijd en ruimte creëert om in alle rust alles te regelen.

Tijdelijke opslag huren

Een tijdelijke opslag is ideaal voor het veilig bewaren van de spullen van een overledene. De minimale huurperiode van een opslagruimte bedraagt 1 maand. Zo kan je in alle rust alles uitzoeken en verdelen. Ook voorkom je hiermee situaties met aanvaardingsbehandelingen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer iemand spullen zelf mee naar huis neemt, wanneer er nog geen beslissing is genomen over het aanvaarden van de erfenis. Bespreek het huren van een tijdelijke opslagruimte in alle gevallen met de andere erfgenamen, zodat hier geen onduidelijkheid over ontstaat.

Huis leegmaken na overlijden

De emotionele waarde van bezittingen in huis is voor alle familieleden en kennissen anders. Dit maakt het verdelen van de spullen in huis soms lastig. Het is aan te raden om een lijst te maken met alle spullen die verdeeld moeten worden. Wanneer dit niet specifiek in het testament beschreven staat, laat je familieleden en kennissen zelf een keuze maken welke spullen zij het liefste overnemen. Er zullen altijd spullen overblijven die niemand wil overnemen. Kies in dit geval voor verkoop, gratis weggeven of het weggooien wanneer iets écht niets meer waard is.

Vragen over een tijdelijke opslagruimte?

Heb je nog vragen over het huren van een tijdelijke opslagruimte? Bij Extrabox denken we graag met je mee. Zeker in deze vervelende periode is het fijn als alles zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt, zonder andere zorgen. Bij vragen kan je ons bereiken op het gratis telefoonnummer 0800-0233156, of via het contactformulier op onze website.

Tijdelijke opslagruimte bij het overlijden van een dierbare
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.