Chat with us, powered by LiveChat

Tips voor een goede voorjaarsschoonmaak – deel 1

We bevinden ons alweer in maart en dat betekent dat de lente eraan komt. Voordat we van de eerste zonnestralen kunnen genieten is het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. De zomerkleding mag weer uit de doos en de winterkleding gaat erin. En het tuinstel of de mooie cabrio mogen weer uit de opslagbox gehaald worden. Het klinkt als veel werk, maar dat is het helemaal niet. We hebben een aantal tips op een rij gezet waarmee een voorjaarsschoonmaak zo geregeld is.

Tip 1. Maak er een feestje van

Schoonmaken vervelend en saai? Helemaal niet, zorg gewoon dat jij je eigen feestje ervan maakt. Zet leuke muziek aan op de achtergrond, of juist lekker hard. En zorg voor een lekker drankje en je favoriete snack voor tijdens je welverdiende pauzes.

Tip 2. Een goede voorbereiding

Vervolgens is het slim om de schoonmaak goed voor te bereiden. Loop een rondje door het huis om een globaal idee te krijgen van wat je allemaal moet doen en wat je zoal schoon wilt maken. Inventariseer vervolgens de schoonmaakproducten die je al in huis hebt en wat je nog nodig hebt. Het is namelijk ontzettend vervelend als je halverwege de grote schoonmaak erachter komt dat je iets tekort komt. Stel daarom een checklist op en vink af wat je al in huis hebt. Zo weet je in een oogopslag wat je nog aan moet schaffen voordat je aan de gang kunt.

Een kleine checklist met wat je zoal nodig hebt:

Afwasborstel

Afwasmiddel

Antikalk

Azijn

Soda

Microvezeldoekje

Schuurspons

Emmer

Trekker

Zeem

Stofzuiger

Dozen

Tape

 

Tip 3. Aan de slag: werk per ruimte

Heb je alle spullen die je nodig hebt in huis? Dan kun je beginnen. Het is het slimste om de woning per ruimte af te werken. Begin bijvoorbeeld bovenaan in de slaapkamers en werk vervolgens naar beneden en eindig in de keuken. Zo werk je gestructureerd en voorkom je dat aan het eind van de schoonmaak allerlei spullen door het hele huis slingeren.

Tip 4. Eerst de grote spullen

Kijk eerst naar de spullen die in de ruimte staan. Welke spullen kunnen weg of heb je deze tijd van het jaar niet nodig? Spullen die je deze tijd niet nodig hebt zijn bijvoorbeeld winterkleding of misschien wel een zonnebank. Verpak deze spullen in een doos zodat je ze later gemakkelijk mee kunt nemen naar de opslagbox en om kunt ruilen voor de zomerspullen.

Tip 5. Poetsen en boenen

Vervolgens begint het echte werk: boenen en poetsen. Trek je handschoenen aan, vul de emmer met sop en go! Haal alle meubels van hun plaats en stofzuig en dweil goed op die plekken. Doe de meubels af  met een doekje en zet alles weer netjes op de plek. Besteed extra aandacht met schoonmaken aan de badkamer en keuken. Een badkamer zit bijvoorbeeld vol kalk en de keuken vol vet van al het bakken en braden.

Zo, alles in huis is nu weer lekker schoon. Het enige wat nog ontbreekt zijn de zomerspullen die je voor afgelopen winter in de opslagruimte hebt opgeslagen. Een handige manier om je spullen veilig op te slaan. Wil je hier meer over weten over de mogelijkheden van een opslagruimte? Neem dan eens een kijkje op onze website. De volgende keer geven we je nog enkele handige tips de rest van de grote voorjaarsschoonmaak. 

Tips voor een goede voorjaarsschoonmaak – deel 1
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.