Chat with us, powered by LiveChat

Tips voor een stressvrije verbouwing

Ga je verbouwen en zie je er als een berg tegenop? Met onderstaande tips is dat nergens voor nodig.

Maak een goede planning

Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk en dit begint al bij de planning. Als je weet wat je wilt doen en wat er allemaal moet gebeuren, maak dan een planning per stap. Steek de planning voldoende ruim in. Je kunt beter twee dagen wachten op de vloer, omdat de stukadoor onverwacht eerder klaar was dan dat je het leggen van de vloer weken moet uitstellen omdat de muren nog niet volledig gedroogd waren. 

Creëer voldoende ruimte

Om gemakkelijk en stressvrij te kunnen verbouwen heb je de ruimte nodig. Pak je bijvoorbeeld de woonkamer aan, dan staan de grote meubels zoals de bank en de tafel natuurlijk enorm in de weg. Bovendien is de kans op beschadiging tijdens de verbouwing behoorlijk groot. Verplaats daarom de spullen die je niet in huis kunt gebruiken tijdelijk naar een opslagbox. Hier staan ze veilig en niet in de weg.

Haal voldoende spullen in huis

Bedenk je tijdens het maken van de planning ook wat je allemaal nodig hebt voor een verbouwing. Waar zorgt de klusjesman voor en wat doe je zelf? Ga je schilderen, zorg dan voor voldoende verf en kwasten. Hierbij kun je beter teveel dan te weinig hebben. Een volle pot met verf breng je na de verbouwing gewoon terug. Dit werkt fijner dan dat je halverwege het schilderen terug moet naar de bouwmarkt omdat de verf op is.

Een voor een

Werk de planning stap voor stap af zoals je het aan het begin bedacht hebt. De verleiding is groot om even snel iets tussendoor doet omdat de muur toch nog moet drogen. Het gevaar is dat je zo meerdere dingen tegelijk doet en het overzicht verliest. Dit levert behoorlijk wat stress op.

Inrichten doe je aan het einde

Een van de leukste dingen van het verbouwen is voor velen het eindresultaat. Pas als alles volledig klaar is en je de ruimte weer helemaal hebt ingericht, dan zie je waar je het voor gedaan hebt. Een valkuil is dan ook dat je de ruimte te snel wilt inrichten. Nog voordat de hele muur behangen is staat de bank al in de woonkamer. Wees niet zo ongeduldig en laat de bank nog even in de opslagbox staan. Hiermee voorkom je stress op het einde van de verbouwing.

Tot zover onze tips voor een verbouwing zonder stress. Heb je ook een tijdelijke opslagbox nodig? Bekijk dan onze mogelijkheden op de website. En vergeet ons blog niet te volgen voor meer handige tips en tricks in het dagelijks leven. 

Tips voor een stressvrije verbouwing
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.