Chat with us, powered by LiveChat

Top 3 films met epische garage scenes

Top 3 films met epische garage scenes

Er zijn tientallen films waar auto’s de hoofdrol opeisen. The Italian Job, Cars, Transporter en niet te vergeten The Fast and the Furious. Hoewel de meeste mensen de spectaculaire achtervolgingen onthouden spelen de sleutelscenes zich af in de garage. Letterlijk en figuurlijk. Wij hebben drie films op een rijtje gezet waarin de scenes in de garage bepalend zijn.    

1. Batman Begins

De Batcave is de plek waar Bruce Wayne als eerste in contact komt met zijn grootste angst. Vleermuizen. Daarmee is het de plek waar hij het idee krijgt voor zijn superhelden outfit en het spotlightsymbool voor in de lucht. De Batcave is een garage uit iedere jongensdroom omdat hij enerzijds nauwelijks te vinden is door de buitenwereld en anderzijds omdat er voor miljoenen aan gadgets liggen. Zo bewaart hij er zijn apparatuur en outfit parkeert hij er ook zijn auto.


Juist omdat Bruce Wayne in zijn Batcave tot zijn alter ego Batman veranderd staat hij op een terechte 1
e plek.

2. Back to the Future

Volgens ons bestaat er geen mooiere filmauto dan de DeLorean uit Back to the Future. Niet eens omdat de deuren verticaal open kunnen maar vooral omdat je ermee in de tijd kunt reizen. Net als Batman ontstaan in de garage de beste ideeën. De garage van “Doc Brown” dient namelijk als laboratorium en de plek waar het tijdreizen daadwerkelijk plaatsvindt. Zonder garage was het tijdreizen nooit mogelijk, vandaar dat deze film een knappe tweede plek bezet.  

3. Gone in 60 Seconds

Als we toch een film met auto’s moeten noemen dan is past ‘Gone in 60 seconds’ het beste het beste thuis in dit rijtje. De film bomvol spectaculaire achtervolgingen en dito auto’s. Het gros van de actie speelt zich dan ook af op straten en bij autodealers.


Toch komen we erachter dat het centrale punt waar de gestolen auto’s samenkomen een groot vervallen warenhuis is die dienst doet als garage. Vanuit de garage worden de snode plannen gesmeed om alle waardevolle auto’s te stelen. Opnieuw een sleutelrol voor de garage en daarmee maakt ‘Gone in 60 seconds’ de lijst compleet.   

Wil je thuis ruimte maken voor een batcave, heb je een extra auto aangeschaft of heb je plek in de garage nodig voor het bouwen van een tijdmachine? Dan kun je natuurlijk overwegen om een garagebox te huren. Bekijk de mogelijkheden of bel naar 0800-02 33 156 (gratis) voor antwoord op je vragen.

Top 3 films met epische garage scenes
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.