Chat with us, powered by LiveChat

Verhuizen doe je zo: handige checklist

Bij een verhuizing komt altijd heel wat kijken. Daarom helpen we graag een handje, met onze handige checklist! Waar moet je allemaal aan denken? Aan wie moet je de verhuizing doorgeven? Wat moet je na de verhuizing nog doen? We zetten het allemaal voor je op een rijtje.

Voor de verhuizing

Het meeste werk voor een verhuizing vindt plaats in het ‘voortraject’. Bij de volgende zaken wil je in deze fase een vinkje zetten:

✓ Ten eerste, de grote schoonmaak van het huis. Je wil natuurlijk alles netjes achterlaten voor toekomstige bewoners. Ga ook meteen aan de slag met het demonteren van lampen, het uit elkaar halen van meubels (kasten, tafels, etc.) en afhalen van gordijnen

✓ Daarna is het tijd om de verhuisdozen erbij te pakken. Label de dozen, zodat je tijdens de verhuizing precies weet welke spullen naar welke ruimte moeten

✓ Kan je niet direct al je spullen kwijt in je nieuwe huis? Kies dan voor een verhuisbedrijf met tijdelijke opslag. Dan huur je tijdelijk een ruimte, waarin je de hele inboedel kwijt kan. Wanneer je bijvoorbeeld nog moet gaan klussen en verven in huis, is het niet handig als alle spullen al in huis staan

✓ Zet een doos met handige verhuisspullen klaar. Denk aan tape, vuilniszakken, doeken, inpakmateriaal, zakjes en stiften

Tijdens de verhuizing

De dag van de verhuizing: tijd om de laatste zaken aan te pakken. Denk op de verhuisdag zelf aan de volgende zaken:

✓ Pak de laatste spullen in & start met inladen van de verhuiswagen

✓ Controleer het huis of er nog achtergebleven spullen staan

✓ Laatste meterstanden opnemen

✓ Alle ramen en deuren goed sluiten

✓ Geef de sleutels van het huis aan de nieuwe eigenaar of makelaar

✓ Plaats alle verhuisdozen al zoveel mogelijk op de juiste plaats in huis

Na de verhuizing

Je bent nu bijna klaar! Alle spullen staan netjes in je nieuwe huis en met wat laatste aanpassingen voelt het straks helemaal als ‘thuis’. Maar ook na de verhuizing zijn er nog aan aantal zaken waar je op moet letten:

✓ Verhuiskaartjes versturen naar vrienden en familie

✓ Spullen uit de verhuis opslag halen

✓ Nieuwe adresgegevens doorgeven aan huisarts, tandarts, bank, verzekeringsmaatschappijen, verenigingen etc.

✓ Inschrijven nieuwe gemeente

Extrabox: verhuisbedrijf met tijdelijke opslag

Voor het opslaan van je inboedel ben je bij Extrabox aan het juiste adres. Als verhuisbedrijf met tijdelijke opslag mogelijkheden, is het bij ons al mogelijk om voor een periode van 1 maand en vanaf 1 m3 te huren. Je betaalt alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Verhuisdienst: gratis verhuisbus of aanhangwagen

Ga je een opslagruimte huren bij Extrabox, dan wil je jouw spullen gemakkelijk en veilig verplaatsen. Bij Extrabox helpen we graag een handje. Als klant maak je bijvoorbeeld gratis gebruik van een verhuisbus of aanhangwagen. Hartstikke handig! Meer weten over deze service? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over alle mogelijkheden.

Verhuizen doe je zo: handige checklist
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.