Chat with us, powered by LiveChat

Weinig woonruimte? Bekijk deze 5 slimme tips voor meer ruimte

Een huis met weinig woonruimte kan soms een echte uitdaging zijn. We helpen je graag met onze 5 slimme tips voor meer leefruimte in huis.

Tip #1 Kies voor multifunctionele meubels

Meubels die voor meerdere doeleinden geschikt zijn, zijn perfect wanneer je beschikt over weinig woonruimte. Denk aan een bed met ingebouwde opberglades, een uitklapbare eettafel die je ook als bureau kunt gebruiken of een spiegelkast in de badkamer.

Tip #2 Maak gebruik van je muren

Gebruik je woonruimte optimaal en ga de hoogte in. Hang de televisie bijvoorbeeld op aan de muur, zo heb je geen televisieruimte nodig. Hang daarnaast planken en kastjes op voor meer opbergruimte.

Tip #3 Kies voor een inboedelopslag

Heb je bepaalde spullen die je niet elke dag gebruikt? Bewaar deze dan in een inboedelopslag. Denk aan seizoensafhankelijke producten zoals kerstspullen, koffers, wintersport items of tuingereedschap. Wanneer je deze spullen in een inboedelopslag plaatst bespaar je veel ruimte en kun je er altijd bij wanneer je ze echt nodig hebt.

Tip #4 Opbergen en organiseren

Veel rondslingerende spullen? Dit zorgt ervoor dat je woonkamer er chaotisch en kleiner uitziet. Wil je meer ruimte creëren, zorg dan voor zo min mogelijk spullen op de vloer en ruim alles netjes op in bijvoorbeeld opbergboxen.

Tip #5 Lichte kleuren

Wist je dat lichte kleuren ervoor zorgen dat een kleine ruimte groter lijkt? Kies dus voor lichte meubels en behoud ook de kleuren op je muren in deze stijl. Daarnaast is het ook goed om voor zoveel mogelijk daglicht in huis te zorgen.

Meer tips? Wij helpen je graag

Als experts op het gebied van opslagruimtes helpen we je graag verder. Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze opslagruimtes? Bij Extrabox betaal je alleen voor de ruimte die je écht nodig hebt.

Weinig woonruimte? Bekijk deze 5 slimme tips voor meer ruimte
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.