Chat with us, powered by LiveChat

Werken vanuit huis: zo creëer je een goede werkplek

Werken vanuit huis is enorm populair en komt sinds ‘Het Nieuwe Werken’ steeds vaker voor. Werk je ook wel eens thuis? Of je nu zelfstandige bent of af en toe een dagje thuiswerkt, een goede werkplek maakt het verschil. Je bent een stuk productiever én de juiste werkplek heeft een positieve invloed op lichaam en geest. In dit artikel lees je tips om een goede werkplek te creëren. 


Een plek om te werken
Voor sommige mensen is een tafel met een laptop en een goede internetverbinding een prima werkplek. Voor een paar uurtjes is dit geen probleem, maar werk je langer thuis dan kun je beter kiezen voor een plek die alléén bedoeld is om te werken. Zet een bureau neer in de woonkamer, op zolder of in een extra slaapkamer. Zo heb je geen last van afleiding van persoonlijke spullen.

Kies een goed bureau
Een goed bureau is belangrijk voor je werkhouding. Waarschijnlijk doe je zittend werk, dan is een bureau van 65 tot 85 centimeter hoog ideaal. Zorg ervoor dat het blad minimaal 80 cm diep is en 120 cm breed. Zo heb je genoeg ruimte om op de juiste manier achter je computer te zitten en plek over voor papieren en ander materiaal.

Doe de deur dicht
Bezig met een nieuwe werkplek? Kies dan voor een ruimte met een deur. Op die manier kun je de werkruimte afsluiten, waardoor je geen last hebt van bijvoorbeeld andere mensen in huis of huisdieren. Een afgesloten ruimte werkt bevorderend voor de productiviteit. Zodra de deur dicht gaat is de ruimte officieel veranderd in een werkplek en ga je serieus aan de slag.

Goede verlichting

Licht is enorm belangrijk voor je concentratievermogen. Heb je slecht licht, dan wordt het kijken naar een beeldscherm een stuk vermoeiender. Bovendien associeert je lichaam donker met rusten en slapen. Probeer in eerste instantie altijd zoveel mogelijk daglicht binnen te krijgen. Zet je bureau dus bij voorkeur bij een raam. Is het daglicht wat beperkt? Kies dan voor kunstmatig licht met hetzelfde effect. Een andere manier om het daglicht te verspreiden is een spiegel om te hangen die het licht weerkaatst.

Houd rekening met arboregels
Als thuiswerker val je onder de Arbeidsomstandighedenweten. Dit betekent dat er wel regels gelden voor je werkplek, maar deze zijn minder streng dan de regels voor een bedrijf. Ben je in loondienst, maar werk je veel thuis? Dan moet je werkgever officieel de risico’s van thuiswerken met je bespreken. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over de arboregels voor thuiswerkers.

Creëer (opberg)ruimte
Werk je veel of volledig vanuit thuis, dan heb je opbergruimte nodig. Tegenwoordig werk je zoveel mogelijk in de cloud, maar als je zelfstandig ondernemers bent ben je verplicht om ook een fysiek archief bij te houden. Zorg dus voor een goede archiefkast en handige opbergmaterialen zoals mappen. Heb je geen ruimte voor een archief of andere spullen? Huur dan een externe opbergruimte, bijvoorbeeld speciaal voor archiefopslag.

 Nieuwsgierig naar meer handige tips over ruimte creëren? Houd dan ons blog in de gaten of bekijk onze website voor meer informatie. Neem bij vragen ook gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Werken vanuit huis: zo creëer je een goede werkplek
Stuur een bericht

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Ruimte Calculator

Hoeveel ruimte heb je precies nodig? Bereken het in onze handige ruimte calculator! Huur zelf storage opslagruimtes vanaf 1 m3 en betaal alleen voor de ruimte die je écht gebruikt.

Direct reserveren

Reserveer je self storage opslagruimte direct online bij Extrabox! Reserveer direct of vraag een offerte aan. Je hebt de offerte binnen 2 minuten in je mailbox.